Fliek /////////////////////////////
////////////


Piëzografie

Piëzografie is de term die mag worden toegekend aan digitale prints waarbij gedurende het hele productieproces maximale aandacht is besteed aan het optimaliseren van de kwaliteit. Deze omschrijving is in vele nuances uiteen te zetten. Bedoeld wordt hier o.a. de kwaliteit van het digitale bestand, de kleurcorrecties, de printer-, inkt- en papierkeus. Afgestemd op de individuele behoefte van de kunstenaar ontstaat er een kwalitatief hoogwaardige, en een zeer goed archiveerbare print.


Sinds een aantal jaren is Erik Fliek gespecialiseerd in het toepassen van al deze digitale technieken.
Dit bedrijf is vooral gericht op kunstenaars, fotografen en grafisch vormgevers. Maar ook als u zichzelf niet rekent tot de creatieve profs, maar gewoon een keer één of meer foto’s, groot of klein, prachtig geprint wilt hebben bent u van harte welkom.

Met het printen van transparante films voor zeefdruk en continutoon films voor fotopolymeertechnieken wordt een brug geslagen naar handmatige grafiek. Meer hierover onder het tabblad fotografisch etsen.

De Epson Stylus Pro 9900 is een inktjet printer, met een breedte van 44” (112 cm). Eén van de nieuwste generatie printers van Epson. Deze printer heeft een aantal spectaculaire verbeteringen ondergaan ten opzichte van zijn voorgangers.
Met het gebruik van de nieuwe HDR inkten garandeert Epson een lichtechtheid van maar liefst 200 jaar. De extra cartridges oranje en groen zorgen voor een wijder gamut. Foto’s met extreme kleuren kunnen hierdoor nog natuurgetrouwer worden afgedrukt.

Diverse printmedia. In overleg is elk soort papier en folie voor de inktjet printer te bestellen en te bedrukken. Een aantal van de mooiste papieren zijn op voorraad. Dit zijn o.a. prachtige 300 grams fine-art papieren, maar ook glossy foto papier, canvas en transparante clearfilm voor zeefdruk en foto-etstoepassingen.
Bij Tarieven vindt u het overzicht.

Formaat en het aanleveren van digitaal werk.
De Epson Stylus Pro 9900 heeft een maximale papierbreedte van 111,8 cm (44”). De printer kan zowel van de rol als op losse vellen printen. Van de rol is het printen tot een lengte van 15 meter geen probleem.
Wanneer u uw werk wilt laten printen dan is het raadzaam om uw digitale bestanden goed voor te bereiden.


Let hierbij op de volgende aspecten:
Pas uw macbestanden aan voor windows 7
Bestandsformaat: tiff (photoshop), eps (illustrator)
Bestandsgrootte: minimaal 180 dpi op het gewenste beeldformaat
Kleurruimte: Adobe RGB 1998
Aanleveren: CD-R & RW/ DVD-R & RW/ USB stick/ Memorycard/ e-mail/ Yousendit

Meer weten? Afwijkende bestanden? Bel of mail ons voor informatie.
Tel.: 06-14706693 / e-mail: info@fliek-grafiekdruk.nl

///////